Thursday, July 30, 2009

PERGI SWIMMING...

Tiba-tiba saja Aiman ajak pergi swimming lepas tengok acara pertandingan swimming kat Astro, ...Masa tu hari Sabtu, saya pula baru tengah test masak seri muka kat dapur...hehe...Masa tu dah pukul 5 lebih...So, saya cakap saya dan Aqilah tak dapat lar ikut sebab nak kena tunggu kuih siap...Aiman dah nangis-nangis, dia nak pergi swimming dengan adik dia jugak, tak seronok katanya kalau adik tak ikut...kesian pulak saya tengok...Saya pun telefon ibu mertua, tanye boleh ke klu dah masak pulut, dalam satu jam baru buat lapisan atas, mak cakap tak pernah buat macam tu, jadi dia tak tahu boleh ke tidak....Keputusannya kami pujuk Aiman untuk pergi esok hari...Terpaksa lar dia ikut walaupun sedih...

Hari Ahad petang sebagaimana yang dirancang, kami pergi swimming...Wah..ramai betul orang...Aqilah bukan main seronok lagi bila masuk swimming pool...tak takut air rupenyer anak ibu ni...bagus...Aiman pula sememangnya sudah pandai berenang sejak 5 tahun lagi, sejak suami saya belajar berenang, suami saya ajar die, senang pula dia mengikut dan terus pandai...Alhamdulillah...kadang-kadang saya tengok dia berenang macam ikan pulak..hehe

Saya pulak sebenarnya baru jer pandai berenang, belajar dengan hb lepas abis pantang, siap beli swimmingsuit tutup aurat lar kat internet...5x lar belajar baru pandai...dah lamer tak pergi ni, skill ader lagi ker?..hehe...Alhamdulillah ok lar lagi dan my hb cakap makin smooth dari dulu...

Aqilah pulak bila tengok saya dan Aiman blow dalam air, dia pulak sibuk nak masukkan kepala dia jugak dalam air, pastu nak suruh kami lepaskan dia dalam swimming pool macam terror-terror lak...Aqilah naik pelampung bot yang kami beli kat GIANT...nanti lar adik yer, umur 3 tahun nanti Ayah ajar pulak adik berenang....

Hb saya pulak, macam biasa lar berenang macam orang expert...hehe...puji lebih skit

Swimming ni bagi saya memang bagus sebab selain daripada boleh dijadikan sebagai aktiviti bersama keluarga, mengeratkan kasih sayang, ia juga boleh menjadikan badan kita sihat..bagi yang nak kuruskan badan juga boleh guna aktiviti ini...

Itu sahaja buat kali ini

Jumpa lagi

4 comments:

Mommy Lyna said...

salam ibuaiman..

saya teringin nk bawa anak2 pg swimming, tapi area rumah kami xde pool.. huhu. arap2 one day ada peluang depa2 ni blajar berenang.

ibuaiman said...

W'slm Mommy Lyna..
Mommy Lyna duk area mane?
Insya-Allah..bwk lar anak-anak g swimming..budak2 mmg seronok main air..klu blajar swimming kat area umah saya ader, tp coach cina lelaki,ramai bdk2 cina lar yg blajar...tu yg HB sy dulu yg blajar pastu die ajar aiman n saya pulak, nak dpt coach pompuan susah skit...

lailasani said...

wah, syoknyeeeeeeeee...
kami pun br pi berenang semlm... sama lak aktiviti kita... hehehhe..
5X belajar terus pandai.. power lee tu..

ibuaiman said...

lela,
takder lar power sgt...cn punyer style lain skit, combine free style n frog style...kaki free style, tgn frog style...selesa ngan cn..hehe..
HB yang ajar senang lar skit...
Lela dah pndi berenang?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...